Lomat loppuu ja arki kutsuu, mutta mitä kuuluu hiuksillesi? Olisiko aika päivittää vielä raikkautta ja viimeiset kesäfiilikset myös hiuksiin? Tässä kirjoituksessa aion avata pitkien hiusten vaalennuskäsittelyiden sisältöä. Mitä? Miksi? Kuinka kauan? Paljonko maksaa? Kaikki mitä olet aina halunnut tietää koko toimenpiteestä, suunnittelusta aina kotihoitoon.

’Ennen’ -niin, se arki on kiireistä ja pitkät hiukset unohtuu helposti vuosiksikin nykerölle. Jossain vaiheessa tulee se hetki, kun jotain on vaan jo tehtävä. Kuvan mallilla huonolla kotihoidolla ollut luonnontaipuisa vaalea hius, jota harvemmin käytetään kampaajan käsittelyssä. Tästä on hyvä lähteä suunnittelemaan; -värikäsittely, jota ei tarvitse usein uusia tai freesata. -leikkaus, joka sallii kasvun, mutta on selkeästi ajattoman tyylikäs, kevyempi ja helpompi hallita asiakkaan itsensäkin. -kotihoito, joka helppo toteuttaa , eikä vie turhaa aikaa.

Suunnitteluvaiheessa päätän tekniikoista, riippuen asiakkaan toiveista onko toiveissa luonnollista vai kenties radikaalimpaa vaaleata, ehkä tummemmilla ’low lights’, kontrastia tuovilla raidoilla? Tämä on tärkeä osuus myös asiakkaalle, sillä tässä myös annetaan arvio ajasta ja kuluista.

Miksi sitten värjäys ja vaalennus on kuluiltaan täysin eri?

Kun hiusta värjätään, on useimiten kyse standardityöstä, jolloin väri levitetään hiukseen, sillä on tietty vaikutusaika ja se pestään pois, jonka jälkeen värikäsittely on valmis. Kun taas hiusta lähdetään vaalentamaan -viis tekniikoista- hiuksesta puretaan väriä pois ja se kauanko tähän menee aikaa, millaisia ja miten vahvoja aineita tarvitaan jne. pystyy ainoastaan hius kertomaan, sillä hiusta vaalennettaessa hiuksesta paljastuu sen värjäyshistoria, hiuksen kunto/rakenne sekä se mitä se hius sallii sille tehtävän. Vielä vaalennuskäsittelyn jälkeenkin se useimiten kaipaa vielä sävytystä pesun yhteydessä, sillä vaalennuksen lomassa sitä hiusta vain vaalennetaan, jolloin jäljelle jää se kaikkien tietämä kellertävä.

Kuvan mallille päätimme työstää lastalla ja vapaalla kädellä balayage vaalennusta. Vaalennustyöt teen aina aikaveloituksella, koska jokainen vaalennustyö on yksilöllinen. “Balayage” on ranskaa ja tarkoittaa lakaisemista tai pyyhkimistä. Se kuvaa raidoitustekniikkaa, jossa hiuksia ”maalataan” räätälöidyn lopputuloksen aikaansaamiseksi. Balayage-värjäys antaa luonnolliselta näyttävän hiusvärin sekä pehmeämmän ja huomaamattomamman tyvikasvun.

Erikoistekniikoin tehtävät työt ottavat aikaa, teknisiä tuotteita ja malttia. Käytän yleensä mietoja aineita, pitkillä vaikutusajoilla, saadakseni mahdollisimman kirkasta ja tasaista jälkeä mahdollisimman vähillä hiuksen vaurioilla. Ilman plex-aineita en yleensä edes vaalennuksia tee.

Vaalennuksen jälkeinen pesu on hyvin tärkeä, sen tehtävänä on keskeyttää vaalennusprosessi hiuksessa ja violetilla pigmentillä neutralisoidaan niitä epämiellyttäviä keltaisia sävyjä hiuksessa.

Pesun jälkeen sävytetään hius toivotunlaiseksi. Sävyn vaikutusajalla asiakkaalle maistui pavuista vastajauhettu cafe latte kauramaidolla.

Pesujen, sävytysten ja hoitojen jälkeen jatketaan leikkauksella, joka ei pelkästään pue kantajaansa, vaan tekee elämästä helpompaa. Usein myös pitkien hiusten ongelma on, että pituus painaa massan kasaan, jolloin hiukset eivät pääse näyttämään koko komeuttaan. Mitä leikkauksen hintoihin tulee, normaali ylläpitoleikkaus pesuineen ja viimeistelyineen on 68€, mallinmuutosleikkaus taas hieman kalliimpi 78€ sisältäen myös suunnittelun.

Leikkauksen jälkeen on hyvä miettiä millaista rakennetta hiuksessa halutaan korostaa ja sen mukaan muotoilutuotteet. Sileää vai volyymia? Päädyin silottaviin tuotteisiin, sillä tätä hiusta on paljon ja laatu on karkeaa!

Hiukset kierrettiin vielä näppärille sormikiharoille, sillä kohta vielä meikataan! sormikiharoihin käytän aina hyvin pehmeitä, elastisia hiuskiinteitä.

Miten ihanaa tehdä meikkiä mallille, jonka rutiineihin se ei varsinaisesti kuulu! Kesäisesti hentoa pinkkiä ja lilaa, valoa upeisiin poskipäihin. Kesällä ei paljoa tarvitse!

Ja aletaan päästä maaliin…

Jos tästä lähdettiin…

Ja näihin kuviin päädyttiin, niin kyllä siinä jonkunlaista muutosta tapahtui.

Jos paloittelen tämän työn ajan ja hinnan mukaan, niin menu olisi tällainen: 4,5h = 306€ sis. Vaalennus/sävytyskäsittelyt,leikkauksen sekä näiden suunnittelun (á 68€/h) Plex-hoito extrapitkään hiukseen 41€ Pikakampaus 50€ Päivämeikki 75€ Eli kaikenkaikkiaan 472€ – aikaa kului reilu 6h

Jos sinusta tuntuu, että kaipaat uutta, ota rohkeasti yhteyttä niin varataan sinulle aika konsultaatioon ja mietitään, kuinka saisit hiuksistasi parhaan mahdollisen kauneuden esiin.

Kulman takana odottelee jo syksyisetkin jutut ja S Modekin tulee uudistumaan ilmeeltään ja sisällöltään, mutta tästä lisää tuonnempana. Nyt nautitaan vielä loppukesän pimenevistä illoista ja lämpöisistä päivistä!

Kesäterveisin, Saija